Στο διεθνές συνέδριο του Ντουμπρόβνικ ο Ν.Δένδιας - Με ποιους συναντήθηκε;

Στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών, όπου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο Ντουμπρόβνικ Φόρουμ. Ο Νίκος Δένδιας έχει παράλληλα συναντήσεις με ομολόγους του από τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Josip Brkić, στο περιθώριο του Φόρουμ, όπου συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, όπως ανέφερε και σε ανάρτησή του σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας. Μάλιστα ο Βόσνιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη δωρεά σε εμβόλια.

Επίσης, συναντήθηκε και με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ, στο Ντουμπρόβνικ όπου μίλησαν για ζητήματα σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τις πρόσφατες εξελίξεις στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε εξάλλου και με υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Bujar Osmani. Στις συνομιλίες που είχαν ο κ. Δένδιας τόνισε στον ομόλογό του ότι η συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών αποτελεί προϋπόθεση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών & των σχέσεων με την ΕΕ. Επίσης, επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων με τη γνωστή αιρεσιμότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV