Ν.Δένδιας: «Η Τουρκία απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της Αν.Μεσογείου»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή είναι η Τουρκία. 

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο σχετικά με τις νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια, νότια του Καστελόριζου. Επίσης, τους εξήγησα αυτό που είναι προφανές.

​Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος.

​Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία. Η Τουρκία λειτουργεί ενάντια στην επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας. Αυτό είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και ενάντια σε όλα τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δήλωσε. 

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας 

Συνάντηση με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα (Ekaterina Zaharieva), πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ευρωπαϊκά θέματα και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV