Πως σχολιάζει ο Τύπος της Αυστρίας τη συνάντηση Ν.Δένδια-Μ.Πομπέο;

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Παρασκευή στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογο του. 

Αυτή τη συνάντηση σχολιάζει η ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF), με το δημοσίευμα να έχει ως τίτλο «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντά τον Πομπέο στη Βιέννη».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «τις συνομιλίες θα απασχολήσει η τρέχουσα διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ως προς τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο».

Προστίθεται ακόμα ότι η επίσκεψη ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες και πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να κάνει την Παρασκευή σταθμό στη Βιέννη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κεντρική Ευρώπη.

Σημειώνεται επίσης, ότι η διένεξη ανάμεσα στην Αθήνα και στην Άγκυρα κλιμακώθηκε εκ νέου τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση από την Τουρκία ότι αποστέλλει ένα ερευνητικό πλοίο μπροστά από το ελληνικό νησί Καστελόριζο, κάτι που η Αθήνα επέκρινε έντονα ως «απειλή της ειρήνης» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο ίδιο πνεύμα είναι η σχετική είδηση του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), η οποία αναπαράγεται το απόγευμα από αρκετά αυστριακά μέσα ενημέρωσης και στην οποία σημειώνεται ότι η συνάντηση Δένδια-Πομπέο την Παρασκευή στην αυστριακή πρωτεύουσα, επιβεβαιώθηκε από την ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV