Απέκρυψαν για δύο ημέρες την πρόκληση των Τούρκων στην Αλεξανδρούπολη για να μην ενοχληθούν οι… ΗΠΑ

Κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ εκτός του γεγονότος ότι δεν τόλμησε να αναφέρει το όνομα της Τουρκίας έστω μία φορά, συνέβη και κάτι άλλο ακόμα πιο ντροπιαστικό.

Προχώρησαν στην απόκρυψη επί δύο ολόκληρα 24ωρα της τουρκικής πρόκλησης, με την πτήση δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, που έφτασαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη!

Η συγκεκριμένη πτήση των τουρκικών F-16 έγινε στις 18 Μαΐου, την περασμένη Τετάρτη. Την Τρίτη το απόγευμα, στις 6 ώρα Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στο αμερικανικό Κογκρέσο και στη συνέχεια είχε τις συναντήσεις με την Κάμαλα Χάρις και το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ουάσινγκτον.

Λίγες ώρες μετά, οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ελλάδας και οι Έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Επί δύο ημέρες το ΓΕΕΘΑ δεν ανακοίνωσε την απίστευτη πρόκληση. Γιατί δεν ανακοινώθηκε; Για να μην ενοχληθούν οι ΗΠΑ; Για να μην αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δημόσια διαμαρτυρία;

Θεώρησε το ΓΕΕΘΑ ότι, αν προχωρούσε στην ανακοίνωση της πτήσης των τουρκικών F-16, θα χαλούσε την «ωραία ατμόσφαιρα» που είχε στήσει το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου και θα χαλούσε η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη επικρινόταν στο εσωτερικό της χώρας επειδή δεν τόλμησε να αναφέρει και στο Κογκρέσο αλλά και στη συνάντησή του με τον Μπάιντεν το όνομα «Τουρκία»;

Χωρίς απάντηση, αλλά και χωρίς ενημέρωση για τον ελληνικό λαό, φτάσαμε στο απόγευμα της Παρασκευής, για να βγει το διάβημα από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεοοθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Δηλαδή αφού τελείωσε το «πανηγύρι» στις ΗΠΑ τότε θεωρήσαμε πως είναι η ώρα να μιλήσουμε…

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV