Οι Ουκρανοί έχασαν το πρώτο βρετανικό άρμα μάχης Challenger 2 από τα 14 που διαθέτουν συνολικά στις μάχες που διεξάγονται στο Ραμποτίνο.

To άρμα ανήκε στην 82η Αερομεταφερόμενη ουκρανική Ταξιαρχία.

Ο συγκεκριμένος οικισμός έχει πάψει πλέον να υφίσταται καθώς έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια του και οι Ρώσοι μετέφεραν την αμυντική τους γραμμή μερικές εκατοντάδες μέτρα νοτιότερα (καθώς δεν είχαν κάλυψη πλέον) όπου έχουν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο σύστημα αντιαρματικών τάφρων.

Οι Ρώσοι μάλιστα, κοροϊδευτικά σχολιάζουν στο Twitter ότι το συγκεκριμένο άρμα «καίγεται ακόμα καλύτερα από τα Leopard 1 & 2 και τα Bradley».

Μέχρι τώρα οι Ουκρανοί διατηρούσαν τα βρετανικά άρματα μάχης λίγο πιο πίσω από την πρώτη γραμμή του μέτωπο διότι τα θεωρούν το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουν (και είναι) και αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν τώρα που πιστεύουν ότι μπορούν να διασπάσουν την πρώτη ρωσική γραμμή άμυνας νότια του Ραμποτίνο και να φτάσουν στο Τόκμακ των 30.000 κατοίκων, για να το χρησιμοποιήσουν ως προπύργιο για να συνεχίσουν προς την Μελιτόπολη.

Το Τόκμακ όμως έχει οχυρωθεί από τους Ρώσους σαν ένα μικρό «Μπάκχμουτ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένονται και τα αμερικανικά άρματα μάχης Μ1 A2 Abrams από τις ΗΠΑ.

Οι Ρώσοι έχουν ετοιμαστεί καταλλήλως και για αυτά, τα οποία αναμένεται να είναι 31 συνολικά.

Η τακτική που εφαρμόζει το ρωσικό Γενικό Επιτελείο είναι να προκληθεί η μεγαλύτερη δυνατή φθορά στους Ουκρανούς και στον εξοπλισμό τους και στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Θεωρούν πως ο ρωσικός Στρατός διαθέτει μεγάλες εφεδρείες για να επιτεθεί αργότερα ενώ αντίθετα οι Ουκρανοί θα τις έχουν αναλώσει όλες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ