Βίντεο: Καταλήφθηκε από τους Ρώσους το μισό Μπάκχμουτ – Οι Ουκρανοί λιποτακτούν στο Σολεντάρ

Ποταμοί αίματος χύνονται γύρω από το ουκρανικό «Βερντέν»

Το μισό Μπάκχμουτ έχει καταληφθεί από τους Ρώσους όπως αναφέρουν ρωσικές και ουκρανικές πηγές.

Το Κίεβο έχει αναπτύξει στο μέτωπο του Μπάκχμουτ 27 τάγματα! Αν κάποιος αναλογιστεί πως ένα τάγμα έχει περίπου 500 άνδρες, συνολικά πολεμούν στην πόλη και περιμετρικά αυτής αλλά και του Σολεντάρ περίπου 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες!

Ο βασικός όγκος των Ουκρανών έχει συγκεντρωθεί στον δυτικό τομέα της πόλης αλλά η κατάστασή του έχει γίνει δύσκολη καθώς οι Ρώσοι έχουν φέρει βαρύ οπλισμό στον αστικό ιστό και πλέον ισοπεδώνουν τα οχυρωμένα κτίρια των Ουκρανών  χωρίς να αναλαμβάνουν το ρίσκο της εκκαθάρισης από κτίριο σε κτίριο και από δρόμο σε δρόμο.

Άλλωστε όπως ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι έχει παραδεχτεί, έχουν απομείνει ελάχιστοι κάτοικοι στην πόλη, ενώ ομολόγησε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» προετοιμάζοντας την ουκρανική κοινή γνώμη για μία επερχόμενη ήττα.

Kανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τις ουκρανικές απώλειες αλλά υπάρχουν αναφορές ότι οι δυνάμεις του Κιέβου χάνουν καθημερινά περίπου 400 άνδρες.

Πρόκειται για πρωτοφανείς καταστάσεις που θυμίζουν Α’ ΠΠ και… Σομ και Βερντέν.

Εκατοντάδες στρατιώτες της 128ης ουκρανικής Ταξιαρχίας λιποτακτούν στο Σολεντάρ ενώ οι Ρώσοι προωθούνται προς το Pozdorivka, για να υπερκεράσουν τους Ουκρανούς που βρίσκονται στον δυτικό τομέα της πόλης και να αποκόψουν την οδό διαφυγής τους και εφοδιασμού τους.

Μέσα στο Σολεντάρ υπολογίζεται να έχουν απομείνει περίπου 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV