Οι Ρώσοι κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο με ξένα όπλα κοντά στην Οδησσό

Το αεροσκάφος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέδιδε πυρομαχικά και όπλα, καταρρίφθηκε στον αέρα

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος με ξένα όπλα στην περιοχή της Οδησσού. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

«Ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέδιδε πυρομαχικά και όπλα, καταρρίφθηκε επίσης στον αέρα κοντά στην Kremidovka, περιοχή της Οδησσού», είπε.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Zeleny Gay (περιοχή Kherson), Gavrilovka, Veseleye (Kharkov), Epifanovka και Kirovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

«Συμπεριλαμβανομένων [καταστράφηκαν] δύο σοβιετικής κατασκευής αεροσκάφη Tu-143 κοντά στο χωριό Μελοβάτκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», είπε.

Η αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας χτύπησε επίσης το οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και κατέστρεψε περισσότερους από 350 εθνικιστές.

«Η επιχειρησιακή τακτική και η στρατιωτική αεροπορία έπληξαν 49 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δύο πληρώματα όλμων, καθώς και μια αποθήκη πυραύλων και πυροβολικού και πυρομαχικών», είπε ο Κονασένκοφ.

Η Οδησσός συνεχίζει να είναι στρατηγικός στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV