Η Άγκυρα «στοχοποιεί» με ΝΑVTEX την Μεγίστη - Απάντησε η Λευκωσία αντί της... Αθήνας!

Η Αθήνα σιωπά...

Ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX με την οποία επιχειρείται η δέσμευση περιοχής νοτιοανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου, προκειμένου να διεξαχθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την περιοχή την οποία η Τουρκία θεωρεί ως «τουρκική υφαλοκρηπίδα» με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο το οποίο δυστυχώς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία από την πλευρά της εξέδωσε NAVTEX με την οποία ακυρώνει την αντίστοιχη τουρκική, αναφέροντας ότι μέρος της περιοχής υπάγεται στη δικαιοδοσία των Αρχών της. 

Η Τουρκία αντέδρασε με νέα NAVTEX, με την οποία εμμένει στην παράνομη δέσμευση, μη αναγνωρίζοντας παράλληλα τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά πάγια πρακτική.

Το ωραίο στην όλη υπόθεση είναι ότι μόνο η Ελλάδα δεν αντέδρασε καθόλου!

Δηλαδή η Κύπρος απάντησε τουλάχιστον για το μέρος της περιοχής που την αφορά, ενώ η Ελλάδα για την δική της περιοχή δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, σα να θεώρησε επαρκή την κυπριακή απάντηση.

Να προσθέσουμε ότι χθες (και ενώ παραλαμβάνονταν τα Rafale στην Τανάγρα) τέσσερις σχηματισμοί συνολικά εννιά τουρκικών F-16 προέβησαν σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας αλλά και έξι παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών. 

Τρία μάλιστα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή κατά την αναχαίτισή τους από την ΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV