Μόσχα: «Τα Pantsir-S​​​​​​​ κατέρριψαν πάνω από 40 τουρκικά Bayraktar & Anka σε Συρία & Λιβύη»

Το ρωσικό «drone killer»

Ως έναν αποτελεσματικό «drone killer» και ιδιαίτερα ως καταστροφέα των τουρκικών UAV, παρουσιάζει η Μόσχα το γνωστό ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα «Pantsir-S».

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα «Pantsir-S» κατέρριψαν περισσότερα από 40 drones, τουρκικής παραγωγής «Βayraktar» και «Anka» στη Λιβύη και τη Συρία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «Russia 1».

Στρατιωτικές μονάδες στη Συρία και τη Λιβύη, κατέρριψαν περισσότερα από 40 τουρκικά Bayraktar και Anca.

«Στην περιοχή του Ιντλίμπ, ανακαλύψαμε τρία drones Bayraktar. Επιπλέον, τα παρακολουθούμε καθώς πετάνε και κατά την απογείωση - προσγείωση», δήλωσε ο επικεφαλής της κατασκευής και ανάπτυξης του συστήματος εφαρμογής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στον ρωσικό στρατό,  Αλεξάνταρ Νοβίκοφ.

Τόνισε ότι το «Pantsir» μπορεί να αντιταχθεί σε οποιοδήποτε drone και η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει σε προκλήσεις ανά πάσα στιγμή.

Το αντιαεροπορικό σύστημα «Pancir S» μπορεί να πλήξει εναέριους στόχους που πετούν έως και 1000 μέτρα το δευτερόλεπτο σε απόσταση 200 έως 20.000 μέτρων. 

Μια νέα έκδοση του Pantsir την SM έδειξε η Ρωσία το 2020. Η επίδειξη της νέας έκδοσης έγινε κατά της διάρκεια της πρόβας της παρέλασης για την ημέρα νίκης κατά της Γερμανίας στον Β΄ΠΠ στις 24 Ιουνίου καθώς η καθιερωμένη της 9ης Μαίου αναβλήθηκε τότε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το νέο αντιαεροπορικό σύστημα φέρει νέο ραντάρ και Ε/Ο, όπως και επιπλέον μικρότερους πυραύλους και όπως αναφέρεται οι η εκσυγχρονισμένης αυτή έκδοση στοχεύει στην βελτίωση των ικανοτήτων κατά των UAV.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV