Τουρκικές ασκήσεις ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο: «Έχετε δικαιώματα μόνο 6 ν.μ. από τις ακτές των νησιών»

Προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα

Η Άγκυρα μέσω του υδρογραφικού σταθμού της Σμύρνης προχώρησε στην δέσμευση περιοχής μεταξύ Λέσβου και Χίου για ασκήσεις με πυρά στις 21 και 22 Οκτωβρίου!

H ΝΑVTEX είναι παράνομη καθώς  σημαντικό μέρος της περιοχής αυτής ανήκει στην ελληνική δικαιοδοσία που σημαίνει ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία να εκδίδει οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Αυτό που η Άγκυρα θέλει να πετύχει είναι να δημιουργήσει τετελεσμένο ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα εκτός της ζώνης των έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου και της Χίου και συνεπώς ανάμεσά τους η Τουρκία μπορεί να κάνει ελεύθερα ασκήσεις.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να προχωρήσει σε δημιουργία τετελεσμένων και στα βόρεια της Κύπρου εκδίδοντας άδειες για γεωτρήσεις σε έξι θαλάσσια οικόπεδα. 

Η Κύπρος στα βόρεια έχει δυνητική ΑΟΖ αφού δεν την έχει οριοθετήσει με την Τουρκία και η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει και εκεί τετελεσμένα.

Η Άγκυρα επιχειρεί με «τσαμπουκά» να δημιουργήσει κυριολεκτικά εκ του μηδενός «τουρκική υφαλοκρηπίδα» που θα ξεκινάει από το μισό Αιγαίο μέχρι τις ακτές της Κύπρου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV