Η Ρωσία κατάφερε να πάρει το γεωστρατηγικό προβάδισμα έναντι των ΗΠΑ αφού μετά την επιτυχημένη εκτόξευση από φρεγάτα, πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία και την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση από υποβρύχιο του πολύχητικού πυραύλου Zircon.

Οι πολυηχητικοί πύραυλοι θεωρούνται ως το απόλυτο όπλο το οποίο διαπερνάει οποιαδήποτε άμυνα διαθέτουν οι Αμερικανοί και μπορεί να χτυπήσει τον στόχο εντός λίγων λεπτών.

Με απλά λόγια, ένας μεγάλος αριθμός από Zircon μπορεί να τελειώσει μια μελλοντική πυρηνική σύγκρουση στην αρχή της.

Οι Ρώσοι πέτυχαν να εκτοξεύσουν το όπλο αυτό από υποβρύχιο κάτι που είχαν ανακοινώσει πως θα κάνουν και έχει αναφέρει το defencenet.gr. Οι υποβρυχιακές δυνάμεις παίζουν τον βασικότερο ρόλο για το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα καθώς οι ΗΠΑ θεωρούνται ευάλωτες λόγω των μεγάλων ακτογραμμών τους και του γεγονότος ότι οι περισσότερες και μεγαλύτερες πόλεις τους (πλην Σικάγο και Ντένβερ) βρίσκονται στην Ανατολική και στην Δυτική ακτή.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως το υποβρύχιο Severodvinsk εκτόξευσε με επιτυχία στη θάλασσα Μπάρεντς τον πύραυλο, ο οποίος έπληξε τον επιλεγμένο στόχο του.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε τη νύκτα, όπως φαίνεται από τις εικόνες του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Η Ρωσία είχε πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου από πολεμικό πλοίο τον Ιούλιο. Ο πρόεδρος Πούτιν είχε ανακοινώσει μια σειρά από νέα υπερηχητικά όπλα το 2018, λέγοντας ότι μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν από την αμερικανική πυραυλική ασπίδα.

Εν τέλει απέδειξε για άλλη μία φορά ότι επρόκειτο για λόγια.

Οι Αμερικανοί βρίσκονται πίσω στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

H Μόσχα επένδυσε σε καινοτόμα οπλικά συστήματα για να ξεπεράσει την κακή δεκαετία Γέλτσιν που την άφησε πίσω στα εξοπλιστικά προγράμματα έναντι των Αμερικανών και φαίνεται πως καταφέρνει να αλλάξει τους συσχετισμούς ισχύος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ