Η Ρωσία θα προχωρήσει στην πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του Zircon από υποβρύχιο

Μετά την επιτυχημένη εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου Zircon από ρωσική φρεγάτα η Ρωσία θα προχωρήσει και στην πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του από υποβρύχιο και συγκεκριμένα από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Σεβερόντβινσκ του Βορείου Στόλου στην Λευκή Θάλασσα τον Οκτώβριο, όπως ανέφερε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS πηγή προερχόμενη από την ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Το TASS μετέδωσε: «Η πρώτη εκτόξευση ενός Zircon από το υποβρύχιο Σεβερόντβινσκ στο πλαίσιο των δοκιμαστικών εκτοξεύσεων εξέλιξης θα εκτελεστεί από θέση ανάδυσης στις αρχές Οκτωβρίου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της, η δεύτερη εκτόξευση από θέση βύθισης επι θαλασσίου στόχου έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2021».

Σύμφωνα με την πηγή, η πρώτη εκτόξευση από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Σεβερόντβινσκ μετατέθηκε από τον Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο λόγω της ανάγκης να ολοκληρωθούν όλοι οι τεχνικοί έλεγχοι και ετοιμασίες.

Η NPO Μασιναστραγένια, (τμήμα της Επιχείρησης Τακτικών Πυραύλων) που είναι ο σχεδιαστής και παραγωγός των πύραυλών Tαρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με την πηγή, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν δύο εκτοξεύσεις Zircon από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο μέχρι τέλος του 2021, και αυτές οι δοκιμές θα συνεχιστούν το επόμενο έτος.

Η πηγή δήλωσε επίσης, ότι οι κρατικές δοκιμές του Zircon πρόκειται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα συνεχιστούν μέχρι το 2022, ακολούθως θα ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες παραλαβές των πυραύλων από το ρωσικό Ναυτικό.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV