Β-19: Ρώσος κυνηγός αρμάτων εξοπλισμένος με Κornet (βίντεο)

Στη μεγάλη ρωσική διακλαδική άσκηση “Zapad 21” παρουσιάστηκε το νέο όχημα μάχης Β-19 με τηλεκατευθυνόμενο σταθμό οπλισμού Epokha.

Ο Epokha διαθέτει πυροβόλο των 57 χλστ. και αντιαρματικούς πυραύλους Kornet. Στην άσκηση πάντως εμφανίστηκαν και παλαιά BMR-3 οπλισμένα με πυραύλους Bulat.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης “ένα τεθωρακισμένο συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε ουλαμός οχημάτων Β-19 ενεπλάκη με τον υποτιθέμενο εχθρό που προσέγγιζε τις αμυντικές γραμμές των ρωσικών, λευκορωσικών, ινδικών και μογγολικών δυνάμεων που μετέχουν στην άσκηση”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το βασικό πλεονέκτημα του Epokha διαθέτει αυτόματο σύστημα αναζήτησης και αναγνώρισης στόχων και επιλογής του κατάλληλου προς καταστροφή του όπλου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV