Σαουδική Αραβία: Αεροπορικά πλήγματα σε προπύργια των Χούθι στην Υεμένη
Οι Χούθι είχαν προηγουμένως αναλάβει την ευθύνη για επίθεση σε στρατιωτική βάση

Πλήγματα σε περιοχές της επαρχίας Σάαντα, προπύργιο των Χούθι στην Υεμένη, αναφέρθηκαν από μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στους αντάρτες.
Σύμφωνα με το Almasirah, η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησε επιδρομές στις περιοχές Σαχάρ και Μπακίμ, ενώ λίγο νωρίτερα αναφέρθηκαν και «πυρά του πυροβολικού» στην περιοχή Μοναμπίχ, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.
#ULTIMAHORA l Arabia Saudita ataca aldeas de la frontera noroccidental de Yemen 💥🇾🇪
🔴 Reportes de Al Mayadeen confirman que el fuego de artillería saudí tuvo como objetivo aldeas residenciales en el distrito de Shada, a lo largo de la frontera noroccidental de Yemen, en la… pic.twitter.com/L90Zu3TXwJ
— Alma Plus Tv (@almaplustv) September 13, 2026
Νωρίτερα, οι Χούθι είχαν ανακοινώσει ότι έβαλαν στο στόχαστρο στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία. Ο εκπρόσωπός τους, Γιαχία Σαρέε, υποστήριξε ότι στόχος ήταν «αποθήκες όπλων» και «κέντρα διοίκησης και ελέγχου από τα οποία κατευθύνεται ο πόλεμος εναντίον του έθνους και του λαού μας, στη στρατιωτική βάση Σαρούρα», κοντά στα σύνορα.
Οι εξελίξεις σημειώνονται ενώ το Ριάντ είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο επιθέσεων σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, μεταξύ των οποίων η Άμπχα και η περιφέρεια Χαμίς Μουσάιτ.
Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιοχή Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας από βλήμα που, σύμφωνα με τη σαουδαραβική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, εκτοξεύθηκε από τους Χούθι.
Η νέα ανταλλαγή πληγμάτων εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση κατά μήκος των συνόρων Σαουδικής Αραβίας και Υεμένης.






















































