Το αμερικανικό Ναυτικό «έντυσε» μαχητικά F/A-18 με τα χρώματα των ρωσικών Su-57 (φώτο)

Το αμερικανικό Ναυτικό «έντυσε» μαχητικά F/A-18 με τα χρώματα των ρωσικών Su-57, καθώς έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την βελτίωση των ικανοτήτων των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, μέσω ασκήσεων με τους περίφημους «adversaries» δηλαδή με αεροσκάφη που όχι μόνο υποδύονται τους «εχθρούς» αλλά παράλληλα φέρουν τα «χρώματά» τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το U.S Navy έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού των «εχθρικών» αεροσκαφών με την εισαγωγή νέων μαχητικών που διαθέτουν ειδικές βαφές και καμουφλάζ που χρησιμοποιούνται από τα stealth ρωσικά μαχητικά Su-57, ώστε οι Αμερικανοί να εξοικειώνονται με τις νέες «παραλλαγές» σε επιχειρησιακές συνθήκες.

Το παράδειγμα του ρωσικού Su-57

Συγκεκριμένα, τα πρώτα τρία αεροσκάφη F/A-18 με τα ρωσικά χρώματα εισήλθαν στην υπηρεσία με την Μοίρα Μαχητικών «Composite – VFC-12» γνωστοί και ως «Fighting Omars» που εδρεύει στην βάση Oceana της Βιρτζίνια και είναι μια από τις τέσσερις συνολικά μονάδες τέτοιου είδους, με στόχο την αντιγραφή των τακτικών των εχθρικών μαχητικών.

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, την προσοχή τραβάει η χρωματική παραλλαγή ενός εκ των F/A-18, με την κωδική ονομασία «Ambush» που είναι παρόμοια με εκείνα που έχουν τα ρωσικά stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς τύπου Su-57 και ονομάζεται «Λευκός Καρχαρίας».

H ρωσική χρωματική παραλλαγή λέγεται «Mako» στους κύκλους του αμερικανικού Ναυτικού. Σε ό,τι αφορά την χρησιμότητα των βαφών στα μαχητικά αεροσκάφη, τα χρωματικά σχέδια βασίζονται στο καμουφλάζ που διαθέτουν μαχητικά αεροσκάφη εχθρικών μαχητικών, όπως αυτά του Ιράν, της Κίνας, της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας κ.α.

Η διεξαγωγή ασκήσεων και εικονικών αερομαχιών μεταξύ των Αμερικανών πιλότων, τους επιτρέπει να βελτιώσουν την ικανότητα αντιμετώπισης τέτοιων δυνάμεων με «άγνωστα» χαρακτηριστικά, ώστε αν χρειαστεί στο μέλλον, να διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση και αντίληψη αναγνώρισης και αναχαίτισής τους στο πεδίο της μάχης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV