Βίντεο: Μαχητικά Rafale του Κατάρ στην Τουρκία για την Anatolian Eagle;

H Anatolian Eagle είναι μια  διαρκής άσκηση που διοργανώνει η τουρκική Αεροπορία, με συμμετέχοντες χώρες όπως το  Κατάρ και Πακιστάν.

Φέτος η άσκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί με έδρα την 3η Κύρια Βάση στο Ικόνιο μεταξύ 21 Ιουνίου και 2 Ιουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Κατάρ ενδέχεται να συμμετάσχει με μαχητικά Rafale,κατόπιν τουρκικού αιτήματος για ευνόητους λόγους.

Ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και οι πληροφορίες είναι λίγες. Σε ένα patch όμως της άσκησης φαίνονται οι σημαίες των τριών χωρών και η φιγούρα των μαχητικών F-16, JF-17 και Rafale.

Φυσικά ήταν θέμα χρόνου μέχρι τα Rafale του Κατάρ να βρεθούν σε κάποια Anatolian Eagle και επίσης  το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας ξενίζει. Δεν είναι μόνο τα ολίγα (18) Rafale που έχει παραγγείλει η ΠΑ είναι και τα αιγυπτιακά. Φυσικά και οι Τούρκοι έχουν κάθε λόγο να δουν τα αεροσκάφη και τις  δυνατότητές τους από κοντά.

Άλλωστε το Κατάρ στο παρελθόν έχει Mirage 2000-5. Πρόκειται επομένως -εάν γίνει τελικά- για μια αναμενόμενη κίνηση.

Το  Κατάρ διαθέτει 30 Rafale.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV