Βίντεο: Οι πακιστανικές κορβέτες MILGEM θα ενσωματώσουν το αντιαεροπορικό σύστημα Albatros-NG

Το ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα Albatros-NG, βάση του οποίου είναι το βλήμα CAMM-ER (Common Anti-air Modular Missile-Extended Range θα ενσωματώνουν οι 4 πακιστανικές κορβέτες MILGEM, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης.

Το Albatron-NG μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα, χωρίς σημαντικές αλλαγές, στο σχεδιασμό των πλοίων. Το Kέντρο Διοίκησης-Ελέγχου έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την ευέλικτη ενσωμάτωση του συστήματος τόσο με τα νέα όσο και με τα υπάρχοντα ναυτικά συστήματα μάχης.

Ο CAMM-ER είναι ικανός να παρέχει από μόνος του μέση αεράμυνα, δίνοντας έμφαση σε αποστάσεις περί τα 40 χιλιόμετρα. Το συμβόλαιο ναυπήγησης τεσσάρων MILGEM για το Πακιστάν υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2018, ενώ η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2019.

Δύο πλοία θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία και άλλα δύο στο Πακιστάν. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα και τα τέσσερα πλοία θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στο στόλο μέχρι το 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV