Έκαναν τη «νύχτα μέρα»: Εντυπωσιακά πλάνα από τα νέα κιάλια νυκτερινής όρασης του στρατού των ΗΠΑ

Εντυπωσιακά πλάνα από την χρήση των νέων οπτικών μέσων που διαθέτει, τα οποία επιτρέπουν στους Αμερικανούς στρατιώτες να κάνουν «τη νύχτα μέρα», με τα υπερσύγχρονα κιάλια νυχτερινής όρασης ENVG-B, δημοσίευσε μία από τις πιο επίλεκτες μονάδες του αμερικανικού Στρατού Ξηράς (U.S Army), η Ταξιαρχία «Lancer» της 2ης Μεραρχίας Πεζικού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα νέα αυτά κιάλια που ονομάζονται «Enhanced Night Visions Goggle-Binoculars» επιτρέπουν στους στρατιώτες να έχουν μια πιο καθαρή και πιο σαφή εικόνα μέσα στο σκοτάδι, αυξάνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες τους, κατά την διάρκεια νυκτερινών αποστολών.

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ, ανέπτυξε τα νέα οπτικά μέσα, σε συνεργασία με την L3 Warrior Systems και παρουσιάζουν τρομερές βελτιώσεις σε σύγκριση με κιάλια νυκτερινής όρασης προηγούμενης γενιάς.

New Equipment!

Enhanced Night Vision Goggle-Binoculars continue the @USArmy’s effort to #modernize our fighting force!

You have never seen night vision like this! #readynow #QuietProfessionals pic.twitter.com/3TCPtnno1r

— Lancer Brigade (@lancer_brigade) April 22, 2021

Και αυτό, διότι τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά τους και το λευκό φώσοφορο που διαθέτουν, παρέχουν ένα πιο διευρυμένο οπτικό πεδίο στο στρατιώτη, με μεγαλύτερη ευκρίνεια και αντίληψη του επιχειρησιακού πεδίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αξιωματούχοι του U.S Army, τα νέα αυτά κιάλια ENVG-B επιτρέπουν στους στρατιώτες βελτιωμένη όραση σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως κλειστοί χώροι και υπόγεια, αλλά και που επηρεάζονται από καιρικές συνθήκες αλλά και στοιχεία όπως σκόνη, καπνός, σκοτάδι.

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV