Ξεκίνησε η πολυεθνική άσκηση DEFENDER-Europe 21 στο Δυρράχιο

Από την Δευτέρα 26 Απριλίου μέχρι και 13 Ιουνίου, όταν πρόκειται να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των στρατευμάτων στην Βουδαπέστη με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών DV-DAY, έχει προγραμματιστεί οι ασκήσεις πεδίου να πραγματοποιηθούν στις χώρες: Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Ρουμανία.

Συνολικά, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή περίπου 28000 ατόμων από 26 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 2100 εθνοφρουρών και 800 εφέδρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι συνηθισμένες ασκήσεις SWIFT RESPONSE, IMMEDIATE RESPONSE and SABER GUARDIAN και AFFRICAN LION εντάχθηκαν στην DEFENDER-Europe μαζί με μια μεγάλη Άσκηση Σταθμού Διοικήσεως. Οι στρατιωτικοί ελιγμοί θα περιλαμβάνουν τρείς ηπείρους και περιέχουν διηπειρωτικές αεροαποβατικές επιχειρήσεις.

Η DEFENDER-Europe 21 είναι μια πολυεθνική άσκηση μεγάλης κλίμακας υπό τη διοίκηση της αμερικανικής Διοίκησης Στρατού Ευρώπης – Αφρικής.

Επιδεικνύει την ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ στο NATO και την ευρωπαϊκή ασφάλεια συγκεντρώνοντας μαζί ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών στοιχείων και ικανοτήτων των ΗΠΑ, του NATO και των χωρών εταίρων ώστε να ασκηθούν μαζί και να μάθουν πως να αποδίδουν καλύτερα ως μια συνεκτική δύναμη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV