Με τεχνητή νοημοσύνη και σύστημα αναγνώρισης στόχου το MiG-35 (βίντεο)

Το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος της ρωσική Αεροπορίας θεωρείται το MiG-35, αν και η κατασκευάστρια εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια στην πορεία της κατασκευής του. 

Μπορεί ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν να έχει αναγνωρίσει την αξία του ως μαχητικό 4++ γενιάς, ωστόσο φαίνεται πως τα MiG-35 ακόμα υπόκεινται σε αναβαθμίσεις, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πληροφορίες της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε η MIG Corporation σε δελτίο Τύπου της, τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-35 πρόκειται να ενσωματώσει ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης, το οποίο θα βασίζεται σε νευρωνικά δίκτυα, που θα παρέχουν στον πιλότο νέες δυνατότητες.

Αυτό το νέο σύστημα, το οποίο η εταιρεία χαρακτήρισε ως «έξυπνο σύστημα αναγνώρισης στόχου» θα είναι σε θέση να αληλλεπιδρά μαζί με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, που ήδη λειτουργούν στα λογισμικά που διαθέτει το προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος.

Αυτή εξέλιξη σίγουρα ανεβάζει τις «μετοχές» του αεροσκάφους, το οποίο το τελευταίο καιρό «κοιτάζει» πιθανούς αγοραστές στο εξωτερικό, ενώ αποτελεί έναν από τους υποψήφιους του διαγωνισμού  MMRCA 2.0 που έχει κηρύξει η Αεροπορία της Ινδίας.

Επίσης, ως προς τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του μαχητικού, αυτό που υπογραμμίζουν οι πιλότοι – δοκιμαστές είναι η μεγαλύτερη δύναμη πυρός του MiG-35, το οποίο διαθέτει εννέα «hardpoints» δηλαδή θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, ενώ την ίδια στιγμή το μαχητικό αεροσκάφος είναι συμβατό με ένα πλήρες φάσμα κατευθυνόμενων βομβών, αλλά και με άλλων προηγμένων οπλικών και πυραυλικών συστημάτων.

Ο χαρακτηρισμός «4 ++» γενιάς φαίνεται πως χρησιμοποιείται από την κατασκευάστρια εταιρεία για να παρουσιάσει το MiG-35 ως μια «τεχνική και τεχνολογική υπέρβαση» σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το μαχητικό αεροσκάφος MiG-29.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV