Βίντεο: Νέα έκδοση διοίκησης και ελέγχου για το ρωσικό άρμα μάχης T-14 Armata

Mια νέα έκδοση ελέγχου και διοίκησης ετοιμάζει η Ρωσία για το άρμα μάχης T-14 Armata, όπως αναφέρουν ρωσική δημοσιεύματα.

Η έκδοση αυτή θα μπορεί να και να συνεργάζεται με άλλους τύπους αρμάτων και ΤΟΜΑ, όπως το T-90M ή το BMP-2M. Το άρμα θα μπορεί να ενσωματώνεται στις μονάδες αυτές να ασκεί έλεγχο και διοίκηση όπως, ακόμη και να προστατεύει τα οχήματα αυτά με το σύστημα αυτοπροστασίας που διαθέτει.

Το Τ-14 θα διαθέτει επιπλέον ένα σύστημα ελέγχου (λειτουργίας παρόμοιας με αυτής του link-16) αφού θα είναι σε θέση να έχει πλήρη εικόνα του πεδίου μάχης, των φίλιων μέσων, την κατάστασή τους ακόμη και το  εναπομείναν οπλικό τους φορτίο.

Και παλαιότερα ο ρωσικός Στρατός είχε οχήματα διοίκησης όπως τα T-62K και  T-72K, αλλά το Αrmata θα μπορεί να ενσωματώνεται πολύ εύκολα σε μονάδες που χρησιμοποιούν διαφορετικά οχήματα και να λειτουργεί ένα συμπαγές σύνολο.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV