Αυτά είναι τα κράνη νέας γενιάς της Αεροπορίας των ΗΠΑ (βίντεο)

Η αμερικανική Αεροπορία παρέλαβε πρόσφατα την πρώτη σειρά βαλλιστικών κρανών επόμενης γενιάς για τις δυνάμεις ασφαλείας ως μέρος μιας προσπάθειας εκσυγχρονισμού, ανέφερε η υπηρεσία σε σχετικό δελτίο τύπου.

Τα νέα κράνη αντικαθιστούν το λεγόμενο Advanced Combat Helmet που φορούσαν οι “Airmen” από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Ο Markus Nelson, διευθυντής εξοπλισμού του Air Force Security Force Center (AFSFC), δήλωσε ότι το νέο κράνος είναι “ελαφρύτερο, πιο δροσερό, έχει καλύτερη επένδυση και διαθέτει ενσωματωμένο κλείδωμα για να ταιριάζει σε αξεσουάρ, όπως γυαλιά νυχτερινής όρασης και εξοπλισμό τακτικής επικοινωνίας "

Οι αεροπόροι της 71ης μοίρας δυνάμεων ασφαλείας (SFS) στη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Οκλαχόμα, ήταν πρόσφατα οι πρώτοι που δοκίμασαν τα νέα κράνη.

"Είναι πραγματικά πολύ γρήγορο να το φορέσω και εύκολα ρυθμιζόμενο, επιτρέποντάς μου περισσότερο χρόνο για να ελέγξω τα υπόλοιπα", δήλωσε ο Senior Airman Craig Smith."Η μεγαλύτερη βελτίωση που παρατήρησα είναι ότι είναι ελαφρύ και αν κάνω μια απότομη στροφή, ξέρω ότι δεν πρόκειται να σπάσω το λαιμό μου."

Ο Darryl Wright, υπεύθυνος εφοδιασμού και ετοιμότητας της SFS, δήλωσε ότι το νέο κράνος είναι ότι πιο ευκίνητο που έδεσε στο κεφάλι του εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

https://www.youtube.com/watch?v=Y_T6CQD7qQA&feature=emb_title

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV