Αυτά είναι τα μεγαλύτερα άρματα που σχεδιάστηκαν ποτέ - Κινητά φρούρια (βίντεο)

Οι πολεμικές τακτικές προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η στατική άμυνα και ο πόλεμος φθοράς κυριάρχησαν, με αποκορύφωμα και απόλυτη απόδειξη αυτού τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα ωστόσο, στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, παρά την καθιέρωση της χρήσης των τεθωρακισμένων, είναι σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα των αρμάτων μάχης σε ένα περιβάλλον «πλούσιο» σε εξελιγμένα, πολύ καταστρεπτικά αντιαρματικά όπλα- και αυτό είναι κάτι που λαμβάνεται υπόψιν τόσο σε επίπεδο τεχνολογικής έρευνας, όσο και στρατιωτικών τακτικών.

Ωστόσο πριν από χρόνια όταν το άρμα μάχης ήταν ο κυρίαρχος του πεδίου μάχης θεωρούνταν πως ένα άρμα πρέπει πάνω από όλα να είναι όσο πιο βαρύ, μεγάλο και άριστα θωρακισμένο γίνεται, για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις απειλές (αν και, όπως προαναφέρθηκε, αυτή η φιλοσοφία εγκαταλείφθηκε σταδιακά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- μάλιστα, επρόκειτο για έναν από τους πιο αποτυχημένους κλάδους έρευνας πάνω στα «θαυματουργά όπλα»- Wunderwaffen- των Ναζί).

Δείτε στο βίντεο τα μεγαλύτερα άρματα μάχης που σχεδιάστηκαν ποτέ- μεταξύ των οποίων θηριώδη οχήματα όπως τα Char 2C, K Wagen, Panzer VIII Maus και Landkreuzer P1000 Ratte.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV