Εκλογές ΕΕΛΕΑΑ: Εξωστρέφεια Vs Εσωστρέφειας 1-0 - Νέος πρόεδρος ο Ν.Παπάτσας

Αλλαγή φρουράς στην Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ), με τον Νίκο Παπάτσα του ομίλου EFA Group να διαδέχεται στην προεδρία της ένωσης των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών κατασκευής αμυντικών συστημάτων, τον Βερονικιάτη Ευάγγελο της MILTECH!

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο διοικητικό συμβούλιο ο Νίκος Παπάτσας επικράτησε με 4-2 ψήφους.

Η νέα εποχή στην ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών κατασκευής αμυντικού υλικού έρχεται ως απόρροια της εντυπωσιακής πορείας του EFA Group την τελευταία 10ετία, όταν ο όμιλος μετατράπηκε σε παγκόσμιο ηγέτη στα ηλεκτροοπτικά συστήματα νυχτερινής όρασης.

Επίσης ένα στοιχείο που βάρυνε στην εκλογή του Ν.Παπάτσα είναι το γεγονός ότι υποστήριξε σθεναρά την ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση του εξαγωγικού χαρακτήρα των ελληνικών εταιρειών, σε αντίθεση με τον Γ.Τρουλλινό που ήταν συνυποψήφιος για την προεδρία και επέμεινε σε πιο παραδοσιακές «συνταγές».

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕΛΕΑΑ, Ε.Βερονικιάτης σε οποιαδήποτε περίπτωση επιτέλεσε σημαντικό έργο στα πολύ δύσκολα χρόνια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες κρατικές και ιδιωτικές εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες και έχει ως σκοπό την ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση των μελών της σε όλα τα θεσμικά όργανα, τις κρατικές αρχές και τους διεθνείς θεσμούς στους τομείς της αεροδιαστημικής, της ασφάλειας και της άμυνας.

Είναι μέλος – εθνικός εκπρόσωπος στην “AeroSpace and Defense Industries Association of Europe” (ASD), η οποία εκπροσωπεί τις βιομηχανίες του κλάδου της Αεροδιαστημικής και της Άμυνας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (EDA) και σε άλλα θεσμικά όργανα και φορείς με πανευρωπαϊκή εμβέλεια και δράση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV