Ο Έλον Μασκ αισιοδοξεί ότι μέχρι το 2026 θα έχουν σταλεί οι πρώτοι άνθρωποι στον πλανήτη Άρη

Το 2026 έθεσε ως ορίζοντα ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, για την αποστολή των πρώτων ανθρώπων στον Άρη, όπως δήλωσε.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ παρευρέθηκε στο Axel Springer Award Show, στο Βερολίνο, και δήλωσε -μεταξύ άλλων- το εξής:

    «Αισθάνομαι αρκετά σίγουρος σε έξι χρόνια από τώρα (σ.σ. για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη). Θα έλεγα πως αν μου λέγατε σε έξι χρόνια από τώρα, νομίζω ότι είμαι πολύ σίγουρος γι' αυτό. Αν είμαστε τυχεροί, ίσως και σε τέσσερα χρόνια».

Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως σκοπεύει να στείλει ένα μη επανδρωμένο όχημα στον Άρη σε περίπου δύο χρόνια και το χρονοδιάγραμμα βασίζεται στην περίοδο των 26 μηνών, που αντιπροσωπεύει την πλησιέστερη προσέγγιση μεταξύ της Γης και του κόκκινου πλανήτη.

Όταν ρωτήθηκε για τους προσωπικούς του στόχους και για να το αν θα είναι μεταξύ των πρώτων ανθρώπων στον Άρη, ο Μασκ απάντησε ότι προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει πως υπάρχει η απαιτούμενη τεχνολογία για μια αποστολή στον Άρη, έτσι ώστε «πολλοί άνθρωποι» να μπορέσουν να επισκεφθούν τον πλανήτη και «να κάνουν τη ζωή διαπλανητική ώστε να έχουν μια βάση στο φεγγάρι».

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας πρόσθεσε πως «είναι αισιόδοξος για το μέλλον στη Γη» αλλά θεωρεί σημαντικό να υπάρχει ασφάλιση ζωής στο σύνολό της και αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ταφεί στον Άρη επειδή, όπως είπε, φαίνεται να είναι «δροσερός».

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV