Επιστολή επικεφαλής ΕΑΑΣ σε Κ.Μητσοτάκη για ΚΥΤ Φυλακίου: «Θα μας χτυπήσουν πισώπλατα στον Έβρο»

Ο Αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Σταύρος Κουτρής έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για τη δομή παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας στον Έβρο, αλλά και γενικότερα για τις δομές μεταναστών στην επικράτεια, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει ο Αντιστράτηγος οι συγκέντρωσες μεταναστών στην μεθόριο μπορεί να είναι ο παράγοντας «που θα γύρει την πλάστιγγα υπέρ του εχθρού» σε μία ένοπλη σύγκρουση.

Μάλιστα αναπτύσσει τον προβληματισμό του λέγοντας πως όταν ο Στρατός ή τα σώματα ασφαλείας έχουν τα όπλα στραμμένα προς μία κατεύθυνση δεν γίνεται να δεχθούν επίθεση από την πλάτη τους, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Έτσι χαρακτηρίζοντας πάλι τις δομές στα ελληνοτουρκικά σύνορα «κερκόπορτες» λέει πως με τη δημιουργία τους η κυβέρνηση «πριονίζει το κλαδί που καθόμαστε». 

Επιπλέον εξηγεί πως ο Έβρος αποτελεί ένα στρατηγικό ανάχωμα εναντίον μίας τουρκικής εισβολής και πως με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ουσιαστικά το «ξηλώνει» διαρρηγνύοντας την αμυντική συνοχή της χώρας την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις ενέργειές της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pronews.gr

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV