Ξεκινά η άσκηση «Μέδουσα 2020» και οι Τούρκοι μιλούν για «εχθρική στάση»

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, θα  πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πολυεθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020».  

Στο πλαίσιο της άσκησης η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις θα εξεταστούν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης, ηλεκτρονικού πολέμου, ασκήσεων επιφανείας και ναυτικών σχηματισμών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» η οποία πραγματοποιείται από το 2017, εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύεται σημαντικά φέτος καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και δυνάμεις από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμετέχει στην άσκηση με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και με Αξιωματικό Σύνδεσμο στο κοινό επιτελείο για το συντονισμό της άσκησης.

Η πολυεθνική διακλαδική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και του FIR του Καΐρου.

Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα ΗΑΕ και η Γαλλία θα λάβουν μέρος στην άσκηση  για πρώτη φορά. 

Επιδεικνύοντας εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι αποδεικνύει το μίσος του προς την Τουρκία'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV