Μαζί με το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» η γαλλική αντιπρόταση για τις φρεγάτες;

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» βάζει πλώρη για την Μεσόγειο τον Φεβρουάριο.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Αρχηγός του Γαλλικού Επιτελείου Ναυτικού ναύαρχος Pierre Vandier, κατά τη διάρκεια τελετής στην Αψίδα του Θριάμβου, με την ευκαιρία του εορτασμού των 102 χρόνων από την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου 1918.

Ο Γάλλος Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού σε ερώτηση που του έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου το Σαρλ ντε Γκολ θα πλέει στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου και στη συνέχεια θα πάει στον Περσικό Κόλπο. 

Φαίνεται ότι η αντιπρόταση των Γάλλων για 4 FDI φρεγάτες ίσως δεν φέρει μόνο μεταχειρισμένα σκάφη αλλά και μια αμυντική συμφωνία.

Το ζήτημα είναι αν θα γίνει αποδεκτή ή πλέον στην κυβέρνηση έχουν ήδη "κλείσει" τις παράκτιες φρεγάτες-MMSC, τις οποίες προωθεί συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός στο ΥΠΕΘΑ, όχι του Πολεμικού Ναυτικού, πάντως.

Η ναυαρχίδα των γαλλικών δυνάμεων έχει ενεργεί δράση από το 2000 που βρίσκεται στην κατοχή του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Είναι το δέκατο αεροπλανοφόρο των Γάλλων, είναι πυρηνοκίνητο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς απονήωσης και προσνήωσης μαχητικών αεροσκαφών Dassault-Breguet Σούπερ Étendard, Dassault Rafale M και E-2C Hawkeye, καθώς και ελικοπτέρων EC725 Caracal και AS532 Cougar για έρευνα και διάσωση, ενώ φέρει πυραύλους Aster-15.

Google news logo Ακολουθήστε μας στο Google News Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV