Παραλήρημα από Φ.Οκτάι: «Παρανόμως δόθηκαν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα»!

Η Τουρκία έχει βάλει για τα καλά στο «μάτι» τα Δωδεκάνησα και αυτό αποδεικνύεται και από τις νέες δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάρ Οκτάι, ο οποίος υποστήριξε πως το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι «κόκκινη» γραμμή, ενώ δήλωσε πως τα Δωδεκάνησα δόθηκαν παράνομα στην Ελλάδα. 

Το νέο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής «πλάσαρε» την Τετάρτη στα τουρκικά ΜΜΕ ο Φουάρ Οκτάι.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε, μιλώντας μάλιστα σε αυστηρό τόνο, ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο αποτελεί για την Τουρκία γραμμή από την οποία δεν μπορεί να επαναχωρήσει.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει και ακόμα περισσότερο η Γαλλία με την οποία η Τουρκία έχει ανοίξει νέα βεντέτα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Οκτάι όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δόθηκαν παρανόμως στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947.

Ολα αυτά σε live μετάδοση στην τηλεόραση και με τη χρήση χάρτη μέσω της οποίας ο Τούρκος πολιτικός επέμεινε πολύ στο Καστελόριζο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV