Ομιλία Ερντογάν στους επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του AKP

O Ερντογάν μιλώντας στην Άγκυρα στη συνδιάσκεψη των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος του, αναφέρθηκε στα παρακάτω:

Αναφορικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν εποφθαλμιά  τα δικαιώματα άλλων χωρών, αλλά δεν επιτρέπει να καταπατήσουν και τα δικά της δικαιώματα και συνέχισε επαναλαμβάνοντας τη θέση του για διαπραγματεύσεις που θα καταλήξουν στο Τουρκικό «kazan-kazan», όπου θα είναι όλοι κερδισμένοι. Παράλληλα είπε  πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως μη λογική την Ελληνική απαίτηση  να έχει το Καστελόριζο το οποίο έχει έκταση 10 τετραγωνικά km , 40.000 τετραγωνικά km ΑΟΖ , όταν μάλιστα αυτό απέχει από τις τουρκικές ακτές μόλις δύο χιλιόμετρα και από την ηπειρωτική Ελλάδα 580 χιλιόμετρα,επαναλαμβάνοντας την πάγια ρητορική της Τουρκίας.

Προειδοποίησε δε την ΕΕ, ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στην προστασία των μειονοτήτων, σύμφωνα με το Δίκαιο της  και πως η  ΕΕ θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις για αυτό από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στον Γάλλο Πρόεδρο και την επίσκεψή του στο Λίβανο, λέγοντας εμμέσως ότι πήγε  εκεί μόνο για  να φωτογραφηθεί.Οι υπόλοιπες αναφορές της ομιλίας του είχαν να κάνουν με εσωτερικά θέματα της Τουρκίας.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το σκεπτικό του Ερντογάν να ανοίγει πολλά θέματα διεκδικήσεων ταυτόχρονα, θα σταθούμε στην αναφορά του περί μειονοτήτων στην Ελλάδα. Η Τουρκία στον« Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης», έχει προσπαθήσει στο παρελθόν  να θέσει θέμα  για  υποτιθέμενη καταπάτηση  των δικαιωμάτων όχι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μόνο, την οποία βαφτίζει Τουρκική, αλλά και θέματα καταπάτησης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Ρόδου-Κω. Το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής  μιας και οι Τούρκοι είναι άφθαστοι στο να στήνουν προβακατόρικες ενέργειες.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV