Η  εξιχνίαση της δολοφονίας του 54χρονου φύλακα που συνέβη τον περασμένο Ιούλιο εντός φωτοβολταϊκού πάρκου στο ΧΥΤΑ Φυλής έγινε μετά από ένα λάθος των αλλοδαπών δραστών που έμελλε να τους «προδώσει» και να αποκαλύψει τα ίχνη τους στις Αρχές.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε πρόσφατα από τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι, μετά από επισταμένη έρευνα και ανάλυση των στοιχείων, κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη τεσσάρων τσιγγάνων από την Αλβανία.

Ήταν ξημερώματα Σαββάτου της 15ης Ιουλίου, όταν ο 54χρονος φύλακας δέχθηκε άγρια επίθεση από τους τέσσερις Αλβανούς οι οποίοι, κρατώντας σιδερένια αντικείμενα, τον χτύπησαν αλλεπάλληλα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια οι δράστες έκλεψαν χαλκό, απέσπασαν το τσαντάκι του φύλακα το οποίο περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και τον εγκατέλειψαν σχεδόν νεκρό. Το θύμα εντοπίστηκε αρκετή ώρα μετά τον ξυλοδαρμό χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ μερικές ημέρες μετά κατέληξε.

Το «λάθος» που τους πρόδωσε

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημα τους και κατευθύνθηκαν προς μία καφετέρια στα Πατήσια. Κάθισαν στο μαγαζί και μετά από λίγο ένας από αυτούς, έβγαλε ένα από τα δύο κινητά του φύλακα από το τσαντάκι που είχαν κλέψει και το πέταξε πάνω στο τραπέζι.

Τότε, έτερο μέλος της παρέας, έπιασε το κινητό και το πέταξε επιδεικτικά στον δρόμο προκειμένου να το ξεφορτωθεί. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος. Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ οι τέσσερις αλβανοί τσιγγάνοι  είχαν αποχωρήσει από το μαγαζί, το κινητό το εντόπισε ένας άνδρας περνώντας έξω από το μαγαζί.

Ανέτρεξε στις κλήσεις και είδε πως η τελευταία κλήση ήταν από μία γυναίκα. Επρόκειτο για τη γυναίκα του φύλακα. Κάλεσε τον αριθμό και άκουσε από την άλλη γραμμή μία γυναικεία φωνή να του λέει πως ο άνδρας της έπεσε θύμα επίθεσης και πως το κινητό είναι δικό του.

Το κινητό παραδόθηκε στις Αρχές με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να σπεύδουν στο σημείο και να διεξάγουν έρευνα. Τελικά, μετά από ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής, εντόπισαν τους εμπλεκομένους και τους πέρασαν χειροπέδες.

Τώρα γιατί και πως οι αλβανοί τσιγγάνοι βρέθηκαν στην Ελλάδα, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται καν  στη χώρα είναι ένα άλλο ζήτημα που κανείς όμως δεν θέλει να ασχοληθεί ούτε και να λύσει.

Όσο τι θα γίνει μετά την αποφυλάκισή τους; Θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να απελαθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ