Έκρηξη σε σχολείο στην Κύπρο: Επιχειρείται να «φορτωθεί» σε όσους αντιδρούν στον εμβολιασμό

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου στην Λεμεσό, με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίζεται στη σκηνή από την Αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη 1:30 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από περαιτέρω εξετάσεις στο χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Από την έκρηξη προκληθήκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

Το ζήτημα είναι ότι στην Κύπρο επιχειρείται να παρουσιαστεί η ενέργεια αυτή ως εκτελεσθείσα από... αντιεμβολιαστές!

Η κυπριακή Αστυνομία διαρρέει ότι οι δράστες είναι άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς και στην χρήση μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού. Προχθές μάλιστα βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό.

Βέβαια εμείς θα κάνουμε την χαζή ερώτηση, ποιες είναι οι αποδείξεις που έχει η αστυνομία για κάτι τέτοιο; Και θα ρωτήσουμε πάλι χαζά σκεπτόμενοι, σε μία εποχή που η σκέψη και ο λόγος ποινικοποιούνται, ποιο θα ήταν το κέρδος των ατόμων που αντιδρούν ενώ ξέρουν ότι θα στοχοποιηθούν άμεσα από τις Αρχές;

Αυτά στο χωριό λέγονται προβοκάτσιες...

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV