Επανιδρύουν την δημοτική αστυνομία για να... ελέγχει (και αυτή) για τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε την επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας σε όλους τους δήμους, η οποία θα βοηθάει την ΕΛ.ΑΣ στους ελέγχους για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. 

Εδώ και μήνες, άλλωστε, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει προαναγγείλει πως η δημοτική αστυνομία θα επιστρέψει, «για να είναι ισχυρή και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και ευρύτερα στο πλαίσιο ασφάλειας στις γειτονιές», όπως είχε πει σε δηλώσεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ουσιαστικά, όπως μεταδόθηκε και σε σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA, o λόγος της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας είναι πως όλο το βάρος ή το μεγάλο βάρος του ελέγχου των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού πέφτει πάνω στην ΕΛ.ΑΣ, την ίδια στιγμή, δε, που πολύ λίγοι δήμοι έχουν επαρκή αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του υπουργού.

Αυτό σημαίνει πως η ελληνική αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα, που θα μπορούσε να εκπληρώσει η δημοτική αστυνομία. 

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου από τη σημερινή (27/11) τηλεδιάσκεψη σημειώνεται πως «τα χρήματα που διεκδικεί το ΥΠΕΣ για αυτό τον σκοπό θα διοχετευτούν για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνόμων. Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε πως στις ημέρες της καραντίνας ο συγκεκριμένος θεσμός συνέβαλε καθοριστικά στη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19.

Το Υπουργείο, για να διευκολύνει αυτήν την προσπάθεια, σε συνεννόηση με τους Δήμους, έχει προκρίνει τη δυνατότητα, στην παρούσα φάση της υγειονομικής κρίσης, να αξιοποιούν και διοικητικό προσωπικό για κάποιες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε οι ίδιοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να είναι πιο ελεύθεροι για την άσκηση του ελεγκτικού τους έργου».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV