Με δικαιολογία την «μουσική» θα μπουκάρει στα σπίτια των πολιτών η ΕΛΑΣ

Όπως φάνηκε και με την σύλληψη του 38χρονου, η ΕΛΑΣ θέλει να σταματήσει όλα τα πάρτι στη Μύκονο, εξαιτίας του κορωνοϊού. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει ετοιμάσει ένα ειδικό σχέδιο, αλλά και τεχνάσματα για να μπαίνει στα σπίτια. 

Οι εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές που επισημαίνουν με έμφαση ότι τα πριβέ πάρτι θα πρέπει άμεσα να κοπούν. Γι' αυτό τον λόγο και η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει εδικό σχέδιο για την αντιμετώπισή τους.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο έχει τρία σκέλη:

Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Μέσω των καταγγελιών για πολύ δυνατή μουσική, όπως έγινε και στην περίπτωση σύλληψης του 38χρονου. Πήγε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας τον διαχειριστή και στη συνέχεια τον συνέλαβε, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Drones-εντοπιστές: Θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους.

Insiders (Δούρειοι Ίπποι) αστυνομικοί: Θα προσπαθήσουν οι αστυνομικοί να γίνουν υποψήφιοι πελάτες, προκειμένου να λαμβάνουν πρώτοι τις πληροφορίες για το που θα γίνονται τα πάρτι.

Μόλις εντοπιστούν τα στίγματα τοποθεσίας που αποστέλλουν τα κυκλώματα αυτά, θα υπάρχουν «τροχονόμοι» που θα αποτρέπουν την προσέλευση στα πάρτι.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στη Μύκονο σε beach bar, κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε βίλες που διοργανώνονται πάρτι και παρατηρείται συνωστισμός.

Οι Αρχές του νησιού προχώρησαν ήδη σε μία σύλληψη ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με πολλούς καλεσμένους.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία για τη διοργάνωση του πάρτι και συνέλαβαν τον ενοικιαστεί λίγο πριν την άφιξη των καλεσμένων, βάζοντας τέλος στο πάρτι πριν καν αυτό αρχίσει. Παράλληλα αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό σε beach bar και κέντρα διασκέδασης.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV