Συνελήφθη 88χρονος για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια στα Γρεβενά: Του επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 1.500 ευρώ
Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούσε ο ηλικιωμένος με τροχό
Στη σύλληψη ενός 88χρονου προχώρησαν υπάλληλοι του Ανακριτικού Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς φέρεται να προκάλεσε από αμέλεια πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση «Ράχη» της Δεσκάτης Γρεβενών.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούσε ο ηλικιωμένος με τροχό. Σύμφωνα με την προανάκριση, οι σπινθήρες προκάλεσαν ανάφλεξη της παρακείμενης ξηρής βλάστησης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά.
Ο 88χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.546,88 ευρώ.
Στοιχεία της Πυροσβεστικής δείχνουν ότι από τις αρχές του 2026 έως και τις 4 Ιουλίου έχουν επιβληθεί 516 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 629.272,80 ευρώ για παραβάσεις της πυροσβεστικής νομοθεσίας. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 156 συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τη συντριπτική πλειονότητα –143 υποθέσεις ή ποσοστό 91,67%– να αφορά πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αμέλεια, ενώ οι υπόλοιπες 13 περιπτώσεις (8,33%) σχετίζονται με εμπρησμό από πρόθεση.