Το Ισραήλ, βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι όπως έγινε πριν λίγο γνωστό αφού την Παρασκευή είχαν στείλει προειδοποίηση εκκένωσης.

Στο βίντεο, που έχει τραβήξει ένας Παλαιστίνιος, ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά ενώ φαίνεται ο κόσμος να τρέχει να σωθεί από το σημείο του βομβαρδισμού.

Ο αέρας έχει γεμίσει σκόνη ενώ ο χώρος – πιθανότατα το προαύλιο του σχολείου – είναι γεμάτος συντρίμμια.

Άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άλλους ανθρώπους από τα χαλάσματα ενώ στο τέλος του βίντεο 2-3 άνδρες προσπαθούν να σηκώσουν μια γυναίκα. Το πρόσωπό της είναι θολό, πιθανότατα γιατί είναι νεκρή.

Θυμίζουμε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ζήτησε την Παρασκευή (20/10) να εκκενωθούν πολλά από τα σχολεία της όπου έχουν καταφύγει Παλαιστίνιοι στην Πόλη της Γάζας, κρίνοντας ότι «δεν είναι πλέον ασφαλή», αφού έλαβε μια προειδοποίηση από το Ισραήλ, όπως ανέφεραν τα Reuters και AFP.

«Ενημερωθήκαμε από το Ισραήλ ότι είναι αναγκαίο να εκκενώσουμε τις δομές αυτές το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η UNRWA.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διαμαρτυρηθούμε και να απορρίψουμε αυτήν την απόφαση, όμως το συμπέρασμα είναι ότι πλέον οι δομές μας δεν είναι πια ασφαλείς», πρόσθεσε, ζητώντας να προχωρήσει «αμέσως» η εκκένωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ