«Η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά την παραγωγή όπλων υψηλής ακρίβειας» δήλωσε  το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού.

Μιλώντας σε συνάντηση με τους αρχηγούς των τριών Κλάδων στην έδρα της Μικτής Ομάδας Δυνάμεων στη Μόσχα, ο Σοϊγκού είπε ότι επιθεώρησε την εφαρμογή «της κρατικής αμυντικής εντολής» από την αμυντική βιομηχανία.

«Όλα αυτά καθιστούν δυνατή την εκτέλεση των καθηκόντων που έχει θέσει ο ανώτατος διοικητής ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με το σχέδιο για τη διεξαγωγή ‘της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης’», είπε, αναφερόμενος στη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο Σοϊγκού άκουσε επίσης αναφορές για την παροχή πυρομαχικών στον ρωσικό Στρατό στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό βρίσκεται υπό τον συνεχή έλεγχο του υπουργείου Άμυνας.

Οι αρχηγοί των τριών Όπλων συζήτησαν επίσης πώς να βελτιώσουν την επιμελητεία για τις προμήθειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο επικεφαλής του ρωσικού επιτελείου στρατού Βαλέρι Γκεράσιμοφ, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, της χώρας στην Ουκρανία στις 11 Ιανουαρίου, προσπάθησε να «εξαπολύσει γενική χειμερινή επίθεση με σκοπό να επεκτείνει τον ρωσικό έλεγχο σε ολόκληρη την περιοχή Ντονμπάς», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στο Twitter.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ