Ο γερμανικός κατασκευαστής όπλων Rheinmetall συμφώνησε με Ουκρανούς αξιωματούχους για την κατασκευή εργοστασίου αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, το οποίο θα μπορεί να παράγει έως και 400 άρματα μάχης του νέου τύπου Panther KF-51 ετησίως.

Το Panther KF-51 είναι το καλύτερο άρμα μάχης του κόσμου σήμερα και θα ανατρέψει άμεσα σε βάρος των Ρώσων την τακτική κατάσταση, αν τελικά εξοπλίσει τις τεθωρακισμένες ουκρανικές Ταξιαρχίες

Το Panther –την προηγούμενη φορά που υπήρχε άρμα με τέτοιο όνομα ήταν στον Β΄ΠΠ-  είναι ένα νέο πρωτότυπο βασισμένο στο άρμα Leopard-2, με πυροβόλο 130 χλστ.  το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει στην Ουκρανία ένα σημαντικό πλεονέκτημα εξοπλισμού καθώς τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία βασίζονται επί του παρόντος σε σοβιετικά άρματα μάχης.

«Η Ουκρανία χρειάζεται 600 έως 800 τανκς για μια νίκη», δήλωσε ο Άρμιν Πάπεργκερ, επικεφαλής της Rheinmetall.

«Ακόμα κι αν η Γερμανία παρέδιδε και τα 300 άρματα μάχης Leopard 2 που είχε στη διάθεσή της η Bundeswehr, θα ήταν πολύ λίγα».

Ο Πάπεργκερ χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική κυβέρνηση ως «ελπιδοφόρες» και ήλπιζε σε μια απόφαση μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Στις 25 Ιανουαρίου, η Γερμανία συμφώνησε να μεταφέρει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και επέτρεψε την επανεξαγωγή των ίδιων μοντέλων από άλλες χώρες.

Η Ουκρανία ελπίζει να λάβει έως και δύο ταξιαρχίες αρμάτων μάχης, πάνω από πολλά οχήματα πεζικού από δυτικούς συμμάχους.

Ωστόσο, η Δύση μπορεί να μην είναι σε θέση να προμηθεύσει δύο πλήρεις Επιλαρχίες αρμάτων μάχης Leopard 2 όπως είχε υποσχεθεί, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Έτσι σκέφτεται τη δημιουργία εργοστασίου στην Ουκρανία.

https://twitter.com/TruthPuke/status/1632091106564538368

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ