Μια ζοφερή εικόνα για την κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας αλλά κα γενικότερα περιέγραψε ο αρχηγός των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Rajmund Andrzejczak.

Ο Πολωνός στρατηγός είπε κατά την διάρκεια συνδιάσκεψης για την άμυνα και ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, πως τα αποθέματα πυρομαχικών εξαντλούνται και δεν γίνεται τίποτα για να αναπληρωθούν.

«Για να το πω απλά δεν έχουμε πυρομαχικά. Η αμυντικές βιομηχανίες όχι μόνο δεν είναι έτοιμες για να παραδώσουν υλικό στην Ουκρανία, αλλά το κυριότερο δεν έχουν την ικανότητα να αναπληρώσουν τα δικά μας αποθέματα που πάνε στην Ουκρανία και τα οποία εξαντλούνται με αστραπιαίους ρυθμούς», είπε ο Πολωνός στρατηγός για να συνεχίσει:

«Οι σύμμαχοι της Πολωνίας δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και ζουν με τις ψευδαισθήσεις, κάτι που ομολογώ πως προκαλεί τόσο έκπληξη όσο σοκ.

Την ίδια ώρα, τίποτα δεν δείχνει πως η Ρωσία πρόκειται να ξεμείνει από τους πόρους  που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει τη σύγκρουση»

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ουκρανία αντιμετωπίζει «τεράστια οικονομικά προβλήματα» – παρά τα τεράστια πακέτα βοήθειας που δίνονται από τη Δύση.

«Οι Ουκρανοί που έφυγαν από τη χώρα επίσης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πάνε σπίτι τους για να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση, αφήνοντας την ευθύνη στο ΝΑΤΟ και τη Δύση», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι απώλειες της Ουκρανίας στο μέτωπο της Χερσώνας συνεχίζονται. Απώλειες που όπως είπε ο Πολωνός στρατηγός δεν μπορούν πλέον να αναπληρωθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ