Σε μία κίνηση που δείχνει πως υπάρχει ετοιμότητα για «χειρότερες καταστάσεις» προχώρησαν οι ΗΠΑ οι οποίες εκτός από την αποστολή δύο αεροπλανοφόρων στο Ισραήλ έθεσαν σε ετοιμότητα 3.000 Πεζοναύτες από την 26η Εκστρατευτική Δύναμη που πραγματοποιούσαν άσκηση στο Κουβέιτ και την οποία αναγκάστηκαν να διακόψουν.

https://youtu.be/ArsI0zbLDsM

Αυτή την στιγμή οι Αμερικανοί Πεζοναύτες βρίσκονται στην Αραβική Θάλασσα με εντολή ετοιμότητας να κατευθυνθούν άμεσα στη Διώρυγα του Σουέζ εάν αυτό χρειαστεί.

Το USS Dwight D. Eisenhower, μαζί με την ομάδα μάχης του καθώς το USS Gerald R. Ford πρόκειται να αφιχθεί εντός των ημερών στο Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί στέλνουν στην Ιορδανία την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία.

Oι Αμερικανοί φοβούνται όχι μόνο για τους Ισραηλινούς αλλά και για τις δικές τους μονάδες στην Συρία όπου βρίσκονται περικυκλωμένες από εχθρικά διακείμενες δυνάμεις.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο «Politico», ότι η κυβέρνηση της Τεχεράνης μπορεί να δει «ως μία ευκαιρία» την αστάθεια στη Μέση Ανατολή και να επιτεθεί στις αμερικανικές δυνάμεις.

«Η αναταραχή στο Ισραήλ δίνει στο Ιράν μία τέτοια ευκαιρία», υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, δίχως να κατονομάζονται.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περίπου 900 στρατιώτες στη Συρία που έχουν ως στόχο να διατηρήσουν τον αμερικανικό έλεγχο στις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Εζόρ.

Το Πεντάγωνο ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων σε αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή από το Ιράν ενώ τους έχει προκαλέσει άγχος το γεγονός ότι έξι ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς ο ισραηλινός Στρατός δεν έχει καταφέρει να απαντήσει «εμφατικά».

Τους ανησυχούν ιδιαίτερα οι συγκρούσεις στα σύνορα με τον Λίβανο με την πολύ καλά εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη σιιτική φιλοϊρανική οργάνωση της Χεζμπολάχ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ