Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν στις βασικές αρχές μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες, κυρίως για την αποσχισμένη από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, την οποία, οι δυνάμεις του Μπακού ανακατέλαβαν τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας τη μαζική έξοδο των Αρμενίων.

Ωστόσο, ο Πασινιάν δήλωσε ότι υπήρξε κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για μία συμφωνίας ειρήνευσης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παρατήρησε πως οι δύο χώρες, παλεύουν ακόμη να συμφωνήσουν σε μερικά πράγματα.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να προετοιμάζεται για στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας του, καθώς ο όρος «Δυτικό Αζερμπαϊτζάν» γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον δημόσιο λόγο στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πασινιάν ισχυρίστηκε ότι τα ΜΜΕ, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των Αζέρων είχαν αρχίσει να αποκαλούν την Αρμενία με αυτόν τον τρόπο, προειδοποιώντας ότι η ρητορική θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επιθυμία του Μπακού να ξεκινήσει μια επιθετική στρατιωτική επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ