Το Κρεμλίνο απείλησε σήμερα να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και το Κίεβο, εάν η Ρωσία αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει καταλάβει στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρώην πρόεδρος της Ρωσίας -από το 2008 έως το 2012-  και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας  είπε ότι εάν μια στρατιωτική ήττα οδηγούσε σε επιστροφή στα σύνορα του 1991, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η Μόσχα θα εξαπέλυε τον Αρμαγεδδώνα.

«Οι προσπάθειες επιστροφής της Ρωσίας στα σύνορα του 1991 θα οδηγήσουν μόνο σε ένα πράγμα», είπε.

«Προς έναν παγκόσμιο πόλεμο με τις δυτικές χώρες χρησιμοποιώντας όλο το στρατηγικό οπλοστάσιο του κράτους μας σε  Κίεβο, Βερολίνο, Λονδίνο και Ουάσιγκτον.», είπε ο πρώην Ρώσος πρόεδρος για να συμπληρώσει:

«Πολυηχητι8κοί πύραυλοι  με πυρηνικές κεφαλές  θα χτυπούσαν επίσης  και  άλλα όμορφα ιστορικά μέρη που έχουν από καιρό συμπεριληφθεί στους στόχους της πυρηνικής μας τριάδας», χωρίς να διευκρινίσει σε ποια «ιστορικά μέρη» αναφέρεται. .

Και πρόσθεσε: «Θα έχουμε το θάρρος να το κάνουμε αυτό εάν διακυβεύεται η εξαφάνιση μιας χώρας με χιλιόχρονη ιστορία, της μεγάλης μας Πατρίδας, και οι θυσίες που έκανε ο λαός της Ρωσίας ανά τους αιώνες θα είναι μάταιες; Η απάντηση είναι προφανής ».

Πρότεινε δε, το Κίεβο και η Δύση να συμφωνήσουν στα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία και που θεωρούνται ρωσικά:

«Είναι καλύτερα να επιστρέψουμε τα εδάφη αυτά στην Ρωσία τώρα πριν να είναι πολύ αργά. Και θα το κάνουμε μόνοι μας επιφέροντας  μέγιστες απώλειες  στον εχθρό. Όπως στην Avdiivka. Οι πολεμιστές μας είναι ήρωες!».

Ο Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας  κατηγόρησε τους «μοχθηρούς αγγλοαμερικανούς ανάδοχους» όπως είπε που αντιτίθενται στην Ρωσία.

«Οι υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας και της Γερμανίας Γκραντ Σαπς και Μπόρις Πιστόριους είναι απλά μ@λ@κες που πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ανεχτεί μια ρωσική νίκη στον πόλεμο», είπε στο κανάλι του στο Telegram.

Εάν γινόταν το δικό τους, θα υπήρχε μια «άμεση και μη αναστρέψιμη κατάρρευση της σημερινής Ρωσίας» συμπεριλαμβανομένων των εδαφών της που πρόσφατα απελευθέρωσε.

Θα μπορούσε να υπάρξει «βίαιος εμφύλιος πόλεμος με την οριστική εξαφάνιση της χώρας μας από τον παγκόσμιο χάρτη, δεκάδες εκατομμύρια θύματα, ο θάνατος του μέλλοντός μας».

Και αναρωτήθηκε: «Πιστεύουν πραγματικά αυτοί οι ηλίθιοι ότι ο λαός της Ρωσίας θα καταπιεί μια τέτοια διαίρεση της χώρας τους;

Ότι όλοι θα σκεφτούμε κάπως έτσι: Λοιπόν, δυστυχώς, έγινε αυτό. Κέρδισαν. Η σημερινή Ρωσία έχει εξαφανιστεί»

«Είναι κρίμα, φυσικά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε έστω και σε μια καταρρέουσα, ετοιμοθάνατη χώρα, αφού ένας πυρηνικός πόλεμος θα είναι τρομερός παρά να χάσουμε ολοκληρωτικά τη Ρωσία μας…»;

Και ο Ρώσος πρώην πρόεδρος κατέληξε:

«Η Δύση δεν πρέπει να αμφιβάλει καθόλου ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, η ηγεσία της Ρωσίας θα φοβηθεί  να πατήσει το κουμπί για τα πυρηνικά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ