Η τουρκική προεδρία ανέφερε σε δήλωση, το Σάββατο, ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν συνάντησε τον Σεΐχη των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ενώ το βράδυ όχι μόνο παρακολούθησαν από κοινού τον τελικό του Champions League αλλά συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά.

Έτσι οι πρώην εχθροί κλείνουν συμφωνίες και έρχονται κοντά υπό την αιγίδα της τουρκικής ηγεσίας που ουσιαστικά έχει μετατρέψει την Λιβύη σε προτεκτοράτο της και τις αραβικές χώρες να το αποδέχονται καθώς όταν προσπάθησαν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση μέσω στήριξης στον στρατηγό Χ.Χάφταρ και αριθμό χωρών (όπως η δική μας) δεν βρήκε την στήριξη που ήθελαν.

Η ελληνική κυβέρνηση όπως αρχικά σας είχαμε αναφέρει εδώ, μετά τα “ηρωικά” για αμυντική συμφωνία με ΗΑΕ και την ξενάγηση του Χ.Χαφτάρ στην Αθήνα τίποτα περισσότερο δεν έκανε και τώρα όλοι στρέφονται σε αυτόν που έκανε, την Τουρκία. 

Η ανάγκη κάλυψης των δυνάμεων του Χαφτάρ με στρατιωτικά μέσα, όπως εθελοντές ή οπλικά συστήματα που θα πληρώνονταν από τα ΗΑΕ ή ο αποκλεισμός κινήσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών από ΠΝ και ΠΑ δεν πραγματοποιήθηκε και το αποτέλεσμα σήμερα ήταν ακόμα και η Βεγγάζη (όπου θεωρητικά διατηρεί την έδρα της η αντιπολίτευση) διοργανώνει εκδηλώσεις υπέρ της τουρκικής βιομηχανίας!

Έτσι στην τελετή υποδοχής χθες από την τουρκική πλευρά συμμετείχαν ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Οσμάν Ασγκίν Πακ, ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας στην Προεδρία Φαχρουντίν Αλτούν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών  Ιμπραήμ Καλίν και ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ακίφ Τζαγκατάι Κιλίτς.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος Ερντογάν ενημέρωσε τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ για το αυτοκίνητο «Tug», το οποίο είναι το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην περιοχή.

Αργότερα, οι δύο πρόεδροι μετακόμισαν στον κρατικό ξενώνα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ όπου πραγματοποίησαν κλειστή συνάντηση, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ