Foreign Affairs: «Το Κίεβο χάνει τον πόλεμο – Η Μόσχα μπορεί να συνεχίσει να πολεμά για χρόνια»
«Οι στόχοι του Κιέβου είναι εκτός των δυνατοτήτων του»

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία και τις στρατιωτικές δυνατότητες του Κιέβου διατυπώνονται σε ανάλυση που αποδίδεται στο αμερικανικό, φιλο-ουκρανικό περιοδικό Foreign Affairs, με το βασικό συμπέρασμα να είναι ότι οι στόχοι της ουκρανικής πλευράς ενδέχεται να βρίσκονται πλέον πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία διατηρεί τη δυνατότητα να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενες δυσκολίες στη διατήρηση της αμυντικής της ικανότητας.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ουκρανική αμυντική βιομηχανία, η οποία, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό αναλυτή Σκοτ Ρίτερ, έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τις συνεχείς ρωσικές επιθέσεις.
«Όποια κι αν ήταν η βάση της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας, πλέον δεν υπάρχει. Οι Ρώσοι την καταστρέφουν κάθε νύχτα, κομμάτι-κομμάτι», υποστηρίζει ο Ρίτερ, περιγράφοντας μια κατάσταση στην οποία η ουκρανική πλευρά δυσκολεύεται να αναπληρώσει τις απώλειες και να διατηρήσει τις παραγωγικές της δυνατότητες.
Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν μεθοδικά στο πεδίο των επιχειρήσεων, ασκώντας συνεχή πίεση στις ουκρανικές αμυντικές γραμμές.





















































