Στην Κριμαία έφτασε σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ώρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «εγκλήματα πολέμου» αλλά και μετά την ανακοίνωσή . του προέδρου της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin ότι διατάσσει έρευνα για «την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έφθασε στην Κριμαία σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη με αφορμή την ένατη επέτειο από την ενσωμάτωση  της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τον Πούτιν υποδέχτηκε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, ο οποίος στη συνέχεια τον συνόδευσε σε ένα νέο κέντρο υποστήριξης παιδιών και καλλιτεχνικό σχολείο στην αιφνιδιαστική αυτή, όπως την χαρακτήρισε ο αξιωματούχος, επίσκεψη.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν άμεσα σχόλια του Πούτιν, μια ημέρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο τον κατηγορεί για “το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Ο Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως την εξέλιξη αυτή, αλλά ο εκπρόσωπός του την χαρακτήρισε “άκυρη” και είπε ότι η Ρωσία θεωρεί “απαράδεκτα και εξωφρενικά” τα ερωτήματα που ήγειρε το ΔΠΔ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ