Το Ναυτικό της Βουλγαρίας κατέστρεψε νάρκη θαλάσσης που είχε παρασυρθεί σε ακτή της Μαύρης Θάλασσας

Η νάρκη, που ταυτοποιήθηκε ότι ήταν τύπου «YaM»

Το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε πως το Ναυτικό, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ελεγχόμενη έκρηξη νάρκης θαλάσσης που είχε παρασυρθεί κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της χώρας.

Νάρκες άρχισαν να επιπλέουν στη Μαύρη Θάλασσα μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ειδικές ομάδες υποβρυχίων αποστολών στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία εξουδετερώνουν όσες νάρκες παρασύρονται στα χωρικά τους ύδατα.

Το βουλγαρικό υπουργείο ανέφερε ότι το Ναυτικό ειδοποιήθηκε νωρίς σήμερα για ένα πλωτό αντικείμενο που έμοιαζε πολύ με νάρκη θαλάσσης, περίπου 200 μέτρα από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο χωριό Τουλένοβο στη βορειοανατολική Βουλγαρία.

Η νάρκη, που ταυτοποιήθηκε ότι ήταν τύπου «YaM», τοποθετημένη σε θέση μάχης, καταστράφηκε από ειδική ομάδα υποβρυχίων αποστολών αργότερα μέσα στην ημέρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Από την έναρξη του πολέμου, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία έχουν καταστρέψει περίπου 40 νάρκες στα δυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV