Βρετανός ΥΠΑΜ: Σε άθλια κατάσταση ο Στρατός - Ιδανικός μόνο για να μένει στο σπίτι του

Σε χαμηλά 200 ετών οι στρατιώτες

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Ben Wallace, προειδοποίησε πως το σημερινό μέγεθος του βρετανικού Στρατού είναι επαρκές μόνο αν ο στόχος του είναι να «μείνει στο σπίτι του και να κάνει βόλτες».

Μιλώντας στην εφημερίδα The Times μετά από συνάντηση που είχε στο Όσλο με συμμάχους ομολόγους του επί του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε να χρηματοδοτηθεί σωστά η άμυνα της χώρας, εν μέσω ανησυχιών για μελλοντικές περικοπές προσωπικού.

“Αν θέλουμε απλώς να μείνουμε στο σπίτι μας, έχουμε αρκετά μεγάλες ένοπλες δυνάμεις”, δήλωσε ο Ben Wallace στην εφημερίδα, εξηγώντας ότι το ΝΑΤΟ, συνεχίζει να λειτουργεί ως στρατιωτική αποτροπή της Βρετανίας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η μέτρηση της επάρκειας του βρετανικού στρατού εξαρτάται από το πώς θα είναι οι στόχοι της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης.

“Έχουμε πρόβλημα όταν οι κυβερνήσεις υπόσχονται πράγματα χωρίς να τα υποστηρίζουν – θέλουν να είναι παντού… αλλά δεν το χρηματοδοτούν”, δήλωσε στην εφημερίδα.

Σε χαμηλά 200 ετών οι στρατιώτες

Με τον αριθμό του Στρατού να μειώνεται και να αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 10.000 στρατιώτες μετά την έγκριση των μέτρων περικοπής δαπανών από τους υπουργούς πέρυσι, ο Ben Wallace, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας της Βρετανίας υπό τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις των Συντηρητικών από το 2019, δεσμεύτηκε να “σχεδιάσει ένοπλες δυνάμεις που θα ταιριάζουν στις φιλοδοξίες του πρωθυπουργού”.

Ο άλλοτε φοβερός βρετανικός στρατός θα αποτελείται σύντομα από μόλις 72.500 στρατιώτες, ένα χαμηλό 200 ετών που χρονολογείται από τους Ναπολεόντειους Πολέμους.

O Wallace είχε προταθεί από πολλούς ως επικρατέστερος υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Boris Johnson όταν αυτός παραιτήθηκε τον Ιούλιο, αλλά απέκλεισε τον εαυτό του από την κορυφαία θέση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV