Οι Τούρκοι επιδεικνύουν σε ασκήσεις τα α/κ πυροβόλα FIRTINA στα κατεχόμενα (φωτό)

Αγγίζουν τα 77α τα πυρόβλα που βρίσκονται με τις κατοχικές δυνάμεις

Νέα ενδυνάμωση της τουρκική απειλής στα κατεχόμενα αποτυπώνεται σε φωτογραφίες καθώς η τουρκική στρατιωτική άσκηση με την ονομασία “αιχμή του δόρατος”, με την συμμετοχή των Τουρκοκυπριακών δυνάμεων και των Τούρκων ή Ειρηνευτική Δύναμη πραγματοποιήθηκε στα Κατεχόμενα με σαφή επιθετικό δόγμα, κατά του ελεύθερου τμήματος του νησιού και της εθνικής Φρουράς όπου παρουσιάστηκαν νέα Α/Κ πυροβόλα τύπου FIRTINA.

Την “άσκηση αιχμή του δόρατος» πραγματοποίησαν οι Τουρκοκυπριακές Δυνάμεις και η Διοίκηση της 1ης μοίρας Πυροβολικού του αντίστοιχου Συντάγματος Πυροβολικού. Τα σενάρια που εκτελέστηκαν αφορούσαν εκτόξευση βλημάτων όλμου, πολυβόλων ενώ είχαμε την παρουσία για πρώτη φορά των αυτοκινούμενων τουρκικών πυροβόλων FIRTINA.

Ουσιαστικά η τουρκική πλευρά ετοιμάζει απειλητικά σχέδια με την παρουσία των Α/Κ πυροβόλων T-155 Firtina στα Κατεχόμενα Κύπρου που κατά αναφορές φτάνουν τα 77.

Με πρόσχημα ασκήσεις, η Τουρκία μετακινεί εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα βαρύ πολεμικό υλικό στην Κύπρο, διότι έχει φυσικά στόχο την αποκαλούμενη νεκρή ζώνη όπως έχουν δείξει όλες οι κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV