Λιβύη: «Καταδικάζουμε την ενέργεια του Νίκου Δένδια και θα απαντήσουμε»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης στη Λιβύη εξέφρασε την ενόχληση και δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να μην επισκεφτεί την Τρίπολη, με την Τρίπολη να αναφέρει ότι «καταδικάζει αυτή την ενέργεια». Ειδικότερα, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στη Λιβύη:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έφτασε στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και αποφάσισε να φύγει λίγο αργότερα. Η υπουργός Εξωτερικών μας Νάιλα αλ Μανγκούς περίμενε να τον χαιρετήσει. Καταδικάζουμε αυτή τη στάση και θα απαντήσουμε».

Το υπουργείο εξωτερικών χαρακτήρισε «ανώριμες» τις πολιτικές της Ελλάδας απέναντι στη Λιβύη και υποσχέθηκε να λάβει τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα για τη διατήρηση της κυριαρχίας της χώρας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV