Πρώην Αμερικανός διπλωμάτης: «Ο πόλεμος για την Ρωσία είναι υπαρξιακός»

«Οι Κινέζοι θέλουν να κερδίσουν οι Ρώσοι την σύγκρουση αυτή»

Ο Jim Jatras, πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ανώτερος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής για τους Ρεπουμπλικάνους θεωρεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας γιατί οι Ρώσοι έχουν κατανοήσει πλέον πως ο πόλεμος είναι γι αυτούς «υπαρξιακός».

Δηλαδή αν δεν τον κερδίσουν κινδυνεύουν πλέον ακόμα και με εθνική εξαφάνιση.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρεί πως στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα από αυτό που σήμερα αποκαλούμε “Ουκρανία”.

Σε ότι αφορά τους Κινέζους και γιατί δεν διαμεσολαβούν ώστε να διοργανωθεί μία διαπραγμάτευση για τον τερματισμό του πολέμου είπε με απλά λόγια ότι «οι Κινέζοι θέλουν οι Ρώσοι να κερδίσουν τον πόλεμο, άλλωστε οι Αμερικανοί στριμώχνουν την Κίνα στα Στενά της Ταϊβάν».

Ο Jim Jatras είναι Ορθόδξος Ελληνοαμερικανός και είναι συνεργάτης του ιδρύματος Ron Paul.

 “Οι Ρώσοι συνειδητοποιούν ότι αυτός είναι ένας υπαρξιακός πόλεμος για αυτούς. Τώρα πρέπει να κερδίσουν.

Και η ουκρανική πλευρά, η οποία εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τις δυτικές δυνάμεις, δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί.

Νομίζω ότι αυτός είναι ένας λόγος που οι Ρώσοι άλλαξαν τη στρατηγική τους καθώς προωθούνται, γιατί σε κάθε σημείο όπου πιστεύουν ότι θα ήταν λογικό το Κίεβο να φλερτάρει με την ειρήνη, το Κίεβο δεν ήταν διατεθειμένο να το κάνει.

Και πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να μην απομείνει καθόλου Ουκρανία”
 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV